Free Republic
Browse · Search
News/Activism
Topics · Post Article

To: hellinahandcart; Constitution Day; BlueLancer

Rotter (Rattus norvegius og Rattus rattus)

Herhjemme er det oftest vandrerotten, også kaldet den brune rotte (Rattus norvegius) som man støder på. Man kan dog stadig støde på husrotten, også kaldet den sorte rotte, eller pest rotten (Rattus rattus) men det er efterhånden en sjældenhed.

Rotterne ødelægger store værdier årligt, ved at beskadige bygninger, samt æde og tilsvine store mængder af fødevarer. Samtidigt er rotterne store smittespreder af for eksempel den dødelige Weils syge. De er også medvirkende til de mange mere eller mindre alvorlige tilfælde af salmonella baserede madforgiftninger.

Man kan sagtens have både have vandrerotter og husrotter i den samme ejendom. I sådan et tilfælde vil vandrerotten holde til i de nederste etager og kælderen, mens husrotten vil invadere de øverste etager.

Rotter kan husere både i landbrugsejendomme, boligkvarterer samt industriområder, og det påhviler ejeren af en ejendom at sørge for at bygninger er i en forsvarlig rotte-sikret tilstand, ved Lovbekendtgørelse nr. 590, af 27.juni 1994 (Miljøbeskyttelseloven).

Såfremt man har observeret rotter, skal det også anmeldes til kommunen.

Bentex kan, i tilfælde af en observeret rotteplage, iværksætte en bekæmpelse af rotterne, i overenstemmelse med de af Statens Skadedyrlaboratorium's udstukne retningslinjer og forordninger.

Bentex kan rottesikre deres bygning som forebyggende bekæmpelse mod rotter. Med den mangeårige erfaring der forefindes i firmaet, ved Bentex's desinfektører ofte, hvor og hvordan rotterne trænger ind i bygninger, og kan dermed anvise den bedste metode til at forhindre en rotteinvasion ad disse adgangsveje.

Ønsker De professionel bistand med Deres skadedyrsplage, er De velkommen til at kontakte Bentex enten via telefon, telefax, eller elektronisk post.

8 posted on 12/30/2002 8:06:10 AM PST by dighton
[ Post Reply | Private Reply | To 1 | View Replies ]


To: dighton; Admin Moderator
Geez, you're fast !!!
I didn't even have time for a ...

... VARMINT CONG ALERT!!
11 posted on 12/30/2002 8:08:49 AM PST by BlueLancer
[ Post Reply | Private Reply | To 8 | View Replies ]

Free Republic
Browse · Search
News/Activism
Topics · Post Article


FreeRepublic, LLC, PO BOX 9771, FRESNO, CA 93794
FreeRepublic.com is powered by software copyright 2000-2008 John Robinson